neděle 28. června 2020

RECENZE: ZooRoyal Schatzkiste


Když mi před nějakou dobou přistála v mailové schránce nabídka, zda bych měla zájem o recenzi nových mystery boxů od firmy ZooRoyal.cz, byla jsem naprosto nadšená, protože jsem chtěla vyzkoušet nějaké další boxy. Takže jsem jednoznačně neváhala a tady to máme…


Tyto „Truhly s pokladem“ má ve svém sortimentu internetový obchod ZooRoyal.cz, který před několika měsíci přišel na český trh a dostupné jsou jak varianty pro psíky, tak i pro kočičáky (i na jejich recenzi se můžete těšit).

Bohužel se mi v popisku na webu ZooRoyal nepodařilo najít, zda budou obsah boxu nějak obměňovat, např. každý měsíc, nebo zda je to jednoduše stálý produkt. V nabídce mají ale další variantu boxu, s názvem „Děkuji“, který oproti tomuto „klasickému“ obsahuje 8x pamlsky a dvě hračky (dost přemýšlím, že ho objednám :D ).

V tomto Schatzkiste boxu najdete čtvery pamlsky, čtyři konzervy, dvě hračky a taky malý dárek pro vás. Což, upřímně, za 299,- Kč? To asi vyvolá řadu otázek, především, co se kvality týče. Ovšem po prostudování složení jak pamlsků, tak konzerv, jsem o kvalitě přestala pochybovat. Co mě opravdu překvapilo, je fakt, že veškeré konzervy, pamlsky i granule jsou bezobilné a monoproteinové. Což je pro Moja (a všechny psíky s citlivým trávením) absolutně ideální, jelikož po jeho problémech se zažíváním jsem na jeho stravu hodně opatrná.

Teď se ale pojďme na obsah podívat trošku detailněji.



Konzervy a granule


ZooRoyal Individual care Sensitive kachní maso s bramborami

První z konzerv, které najdete v boxíku, je konzerva přímo od ZooRoyal. Což jsem i očekávala, že v boxu budou převážně produkty tohoto eshopu. Konzerva obsahuje i složky na podporu trávení, zdravou srst a také pro normální funkci štítné žlázy.

MAC's Dog kuřecí maso a brusinky

Další z konzerv je s kuřecím masem a brusinkami a obsahuje nejvíce masa a vnitřností ze všech konzerv v tomto boxu. Zaujalo mě, že konzerva obsahuje i lněný olej, který má spoustu pozitivních účinků na zdraví psa.

Moon Ranger krůtí maso se sladkými bramborami a brusinkami

Toto byla první konzerva, kterou Mou ochutnával. Ve složení mimo masa, vnitřností a vývaru najdete také batáty, borůvky a dokonce i bylinky. Konzerva voní opravdu hezky a dle rychlosti, jakou jídlo zmizelo z Mojovy misky soudím, že i dobře chutná.

WOW s čistou zeleninou & ovocem

Přiznám se, že když jsem spatřila tuto konzervu, tak jsem se zhrozila, jelikož jsem poněkud háklivá na veganskou stravu u psů. Říkala jsem si, co je to za nápady, dávat do takového super boxu veganskou konzervu. Po důkladnějším prostudování popisků mi ale došlo, že jde o doplňkovou konzervu k BARF stravě, takže vlastně super. Asi ideální pro lidi, co barfují a nemají zrovna po ruce čerstvou zeleninu.

Happy dog Supreme Sensible Neuseeland – jehněčí s rýží

V Schatzkiste najdete také „vzorek“ granulí. Jedná se o jehněčí granule Happy Dog. S touto značkou jsem se již setkala a po prostudování složení jsem ji jednoduše vytěsnila, protože tohle zkrátka není to, čím bych chtěla svého psa krmit. Složení opravdu není žádná hitparáda a myslím, že za tu cenu se dají sehnat i lepší krmiva. Za mě asi nejslabší článek (nebo asi lépe řečeno jediný slabý článek) tohoto boxíku.




Pamlsky

Tales & Tails - treska a losos; 70g

Prvními pamlsky jsou rybí Tales & Tails, se kterými jsem se ještě nesetkala. Mají velikost ideální na trénink (což já vždycky ocením), vůně není nijak extra vábná, ale jde o rybí pamlsky, ty prostě nikdy vonět nebudou. A co se týče chutě, dle reakcí pana Moja soudím, že jsou velmi dobré.

Mera pure sensitive snacks - krůta; 100g

Další na řadě jsou masové krůtí kousky od značky Mera, pro mě opět novinka. Co se týče vůně, snažila jsem se vzpomenout si, co mi připomíná, ale nejsem toho očividně schopná. Každopádně sušené maso to moc nepřipomíná. Ale Mojovi moc chutnají a na takovou tu ňamku jen tak pro radost jsou tyto pamlsky ideální.

Animonda Meat Chunks – krůta; 60g

Do třetice zde máme krůtí, na vzduchu sušené, kostičky. Asi bych byla radši, kdyby byly malinko menší, ale zase pro větší psy jsou na trénink ideální. Obsahují pouze krůtí maso a krůtí bílkovinu, takže zde asi nelze nic moc vytknout.

Country meat-snack – kachna; 80g

A jako poslední zde máme kachní asi-sušenky. Tedy alespoň se jako sušenky tváří, ale stejně jako předchozí ňamky od Animondy, i tyto obsahují pouze maso a bílkovinu, v tomto případě kachní. Tyto ovšem mají kulatý tvar a jdou snadno nalámat na menší kousky.




Hračky a maličkost pro radost

Co se týče hraček, řekla bych, že žádná extra hitparáda, ale na hraní super. První z hraček je míček na pamlsky od Trixie, který je super na zabavení psíka. Je to takový maličký hlavolam, kdy psík musí míček koulet po zemi, aby mu z něj padaly ňamky. Mojo už jeden má, takže ten ví, oč jde.

Druhou hračkou je pískací plyšový croissant, který se Mojovi očividně hodně líbí, protože už ho má déle jak týden a ještě mu neukousal ani očíčka, ani žádnou další část, ačkoli si s ním rád popíská. A pokud hračku nerozežírá, ačkoli si s ní hraje, je to známka toho, že se mu líbí.

Poslední věcí, kterou v boxu najdete, je razítko (hádám, že asi na sušenky) s nápisem „Made with love“. Jsem si jistá, že ho k něčemu určitě použiju, jen ještě přesně nevím k čemu, ale to už je problém budoucí Jainy.


Pokud bych měla ohodnotit Shatzkiste box, tak bez přemýšlení říkám, že je skvělý. Jednoznačně doporučuju, protože za ty peníze stojí, a stál by určitě i za víc. Možná bych přidala i pár takových těch detailů, co bývají v podobných loot boxech, např. seznam věcí, které se v boxu nachází, jejich krátký popisek, třeba i zvolit nějaké téma boxů, přidat klidně i jen placku, která by byla pouze v tom jednom boxíku. Ale to už jsou opravdu jen detaily. Jsem ráda, že to není jen krabice nacpaná tím nejlevnějším, ale že v něm najdete produkty, které jsou dobré i pro psy s citlivým zažíváním apod.


Na závěr moc děkuji obchodu ZooRoyal.cz, že nám poskytl k recenzi jak box pro psíky, tak i pro kočičky, na jehož recenzi se můžete také těšit a s jehož recenzí mi pomůže hned několik kočiček, ale víc už vám neprozradím ;)

1 komentář:

  1. Pamlsky pro našeho pejska nakupujeme nejčastěji u firmy Falco. Sídlí kousek od nás, takže si jezdíme osobně. A teda musím říct, že fakt kvalitnější záležitost jsem snad v životě neviděla. Snad jen jediná škoda je to, že jsou poměrně drazí. Na druhou stranu mají ale poměrně často slevové akce, takže když si to trochu rozvrhnete, tak se dá docela ušetřit.

    OdpovědětVymazat