čtvrtek 26. ledna 2017

RECENZE: Postroj Hurtta Active


V dnešní době je na trhu nezměrné množství různých druhů postrojů a tak je pro většinu lidí těžké najít ten, který bude vyhovovat právě jejich psíkovi. A jelikož já sama ve svých článcích výhody postrojů oproti obojkům vyzdvihuji, jak jen to jde, rozhodla jsem se pro vás spolu s borderáky Mojem a Oušíkem jeden z postrojů otestovat – a to konkrétně postroj Hurtta Active.


Výrobky značky Hurtta všeobecně patří mezi ty kvalitnější, ačkoli cenově se se pohybují spíše někde mírně nad průměrem. Její výrobky jsou navrhovány na základě výsledků výzkumů a vývoje oblečení pro psy, které zahrnují až 4000 psů všech možných velikostí a postav. Každý nový výrobek testují na desítkách různých plemen, čímž každý produkt získává na vysoké variabilitě.



Postroj Active je opravdu kvalitně zpracován, a po designové stránce také rozhodně nezaostává. Kdybych ho měla zařadit do nějaké skupiny postrojů dle použití, zařadila bych jej mezi univerzální postroje pro běžné použití - rozhodně to není postroj určený na tah (např. canicross), ovšem na běžné venčení či procházky je to ideální volba. Hrudní i zádová část jsou vypolstrované, aby psa nikde netlačily a zároveň rozložily případný tlak. Postroj se snadno nandavá, není potřeba se psem nijak manipulovat, stačí jen přetáhnout přes hlavu a okolo pasu zapnout na obou stranách (to ocení zvláště psi, kteří zrovna nemilují manipulaci s packama). V Hurttě očividně rádi myslí na každý detail, jelikož na vnitřní straně hrudní části je k dispozici štítek, na který můžete napsat své telefonní číslo, kdyby se vám psík zaběhl.

Velké plus tohoto postroje jsou reflexní prvky, které jsou umístěné na všech částech a tím zvyšují bezpečnost za snížené viditelnosti, či ve tmě. Další velké plus, alespoň pro mě, je ucho na zadní části postroje (které je u mě podmínkou u každého postroje) - to uvítáte zvláště, když potřebujete psa přidržet např. před přechodem, když ho připínáte či odepínáte z vodítka a podobně. Výrobce navíc uvádí, že tento postroj může být používán i jako bezpečnostní postroj pro cestování v autě.


Co mi u postroje naopak trochu vadí, je umístění očka na připnutí vodítka. Pokud máte psa na volno a na vodítko ho připínáte jen málokdy, nebo jen když potřebujete přejít nějaký úsek na vodítku, pak to asi ani nezaznamenáte, ovšem pokud máte psa jen na vodítku, všimnete si, že karabina vodítka připnutá k očku (v tomto případě spíše trojúhelníku) trochu moc kmitá nahoru a dolu (zvláště když máte prověšené vodítko) a tím pádem neustále klepe do zad a páteře psa. Myslím, že kdyby byl zádový (a tím pádem i spodní) díl o něco delší a očko bylo přidělané trochu dále od kraje, pak by byl postroj mnohem blíže k dokonalosti, jelikož by popruhy objímající trup byly i dále od předních pacek.

Postroj v praxi

Pro testování jsem se rozhodla zvolit raději dva psíky, jelikož mi nepřišlo, že by Mojovi úplně seděl, tak jsem jej vyzkoušela i na psovi s trochu jinou stavbou těla. Mojo je o něco vyšší s užším hrudníkem, kdežto Oušík je spíše menší se širším hrudníkem.

Mojovi třešňová rozhodně sluší

U Moja jsem z počátku měla problémy s nastavením postroje - buď byly popruhy moc povolené a hrudní část mu plandala při chůzi mezi předníma nohama, nebo naopak byly moc utažené a tak byl postroj na můj vkus až moc posunutý vepředu. Ačkoli zde se v mém případě jedná spíše o zvyk z postroje, který normálně používáme. Naopak Oušíkovi postroj padl naprosto skvěle a při chůzi, ani skocích mu nijak nepřekážel, a celkově mu seděl, jako by byl šitý na míru.

Štítek pro vypsání telefonního čísla

Postroj jsme začali s Mojem testovat už v prosinci, což je náš krizový měsíc, jelikož na pražském sídlišti je to od začátku prosince jak ve válečné zóně a Mojo má silnou reakci na rány z petard a rachejtlí. Takže v tomto ohledu jsme postroj otestovali i v silném tahu, při venčeních a Mojových úprcích do bezpečí. Postroj nepovolil, nikde se nepáral, nevyvlíkal se, a ani nepovolilo zapínání.
Oba kluci pak postroj testovali v lednových mrazech na sněhu a takový Mojo ho absolutně nešetřil. Mezi jeho oblíbené kratochvíle (a také jedním ze způsobů vybití stresu) patří válení se na zádech. A musím uznat, že toto jeho řádění postroj přežil naprosto beze změny, nijak se nepřetáčel, nerozepínal se a ani nenesl známky nějakého opotřebení. Oušík jej pak otestoval při různých aktivitách jako jsou různé dogdancingové triky, skoky, odrazy od těla a podobně. Ani zde postroj neselhal, Oušíkovi nijak nepřekážel ani se nijak nepřetáčel.

Postroj Hurtta Active je určitě skvělou volbou, pokud hledáte postroj na běžné nošení. Za necelých 800 korun (cena testovaného postroje) dostanete velmi kvalitní polstrovaný postroj, který nezaostává ani designem a navíc je doplněn o reflexní prvky pro zvýšení bezpečnosti při zhoršených světelných podmínek.







Moc děkuji eshopu pethome.cz za poskytnutí postroje k testování a také Báře s Oušíkem za to, že se mnou postroj otestovali.

11 komentářů:

  1. Také máme tento postroj a je opravdu kvalitně zpracovaný. Musím říct, že většinou kupujeme věci od Hurtty, přijdou mi "vymazlené" a cenově dostupné. Nicméně - mám fenu FCR, zvolila jsem velikost takovou, která sedí, ale popruhy za předníma nohama jsou moc blízkou nohou a dřou ji, tím pádem postroj vidí a raději zmizí. Naopak druhé feně X Stafforda postroj naprosto ukázkově sedí. Určitě postroj doporučuji, ale nejlépe mít možnost ho vyzkoušet v kamenném obchodě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přínosný komentář...s vymazleností výrobků Hurtty rozhodně souhlasím, myslím, že to je jedna z jejich charakteristik :)
      A co se týče velikostí, také se mi zdá, že postroj lépe seděl kamarádčinému borderákovi, než tomu mému, a to je to stejné plemeno...bohužel ale takoví machři v hurttě asi být nemohou, aby postroj padl opravdu každému psíkovi no :/ třeba časem vymyslí něco ultravariabilního, myslím, že to je jen otázka času :)
      a s možností vyzkoušet také rozhodně souhlasím, i když ono je taky dobré, když člověk postroj může ozkoušet i za chůze na vodítku třeba, to asi ne v každém obchodě jde :(

      Vymazat
  2. Postroj je boží, zpracování se mi líbí moc, bohužel Shisha je prostě hranatá :D Chce to vyzkoušet, pokud sedne, bude majitel určitě spokojen s uživatelskými vlastnostmi i vzhledem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi zpracování moc líbí...hlavně mě baví i takové ty detaily jako např. logo na tom trojúhelníkovém očku a podobně :D
      škoda, že Shishe neseděl :( přitom jí tak slušel :(

      Vymazat
  3. Krásně popsané + i - vlastností postroje. Oušíkovi padl jako ulitý, mohl v něm běhat naplno. I při frisbee skocích mu postroj nebránil v pohybu předních končetin a na hrudníku se nepřetáčel. Moc děkujeme za možnost vyzkoušení, za nás jednoznačně palec nahoru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji o doplnění :) já ještě jednou děkuji za pomoc s testováním :)

      Vymazat
  4. Pridam sa k spokojnym hodnoteniam. Postroj som si zaobstrala pre sboju staffbullku este pred 3 rokmi a stale drzi a je super. Jedine, co casom straca mozno na kvalite, su reflexne pasiky - castym pranim su trochu zodrate :-). Fenka ma postroj tresen a sama je cierna, tak postroj je aj neskutocne vkusny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jste s postrojem s feňulkou spokojené :) věřím, že na černém psíkovi musí ten třešňový vypadat skvěle :)
      a s těmi reflexními pásky, no asi bych to i čekala, při častém praní :( bohužel no...na jednom z našich dalších postrojů máme reflexní pásek a ten už je taky takový odřený, jelikož postroj máme už asi tři roky...tomuhle člověk asi nezabrání :)

      Vymazat
  5. Pouzive tento postoj na obrany. Fenka se do nej krasne ve vyskoku/tahu opre a teriste ma umisteno tak, ze se nepretaci ani dozadu, ani do stran, postroj je pekne drzi a kdyz ho vytahnu tak vrti, protoze vi, jaka zabava ji ceka:)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, ráda bych se zeptala, jakou zvolit velikost postroje. Náš australák má kolem krku 46 cm, ale hrudník už 81 cm. V recenzích na Heuréce jsem četla, že nesedí velikosti, že paní kupovala na obvod 8O cm a musela povolovat až na 90 cm, aby seděl.

    OdpovědětVymazat

O mně

Jmenuji se Jaina, jsem grafička, amatérská fotografka, milovnice psů a především majitelka borderáka jménem Mojo. Mezi mé největší zájmy patří kynologie, etologie psů a chovatelské potřeby a o tom všem také jsou mé články.

Máte-li nějaký dotaz, nápad na článek, či recenzi, nebo nějaké připomínky, napište mi do komentářů, na mail nebo třeba na facebooku.

@pawsitive notes 2015-2020

Osvětové články




Doporučuji