úterý 2. srpna 2016

RECENZE: Fotokniha od Saal Digital CZ


Už delší dobu jsem se chystala nějakým způsobem zvěčnit některé z mých fotek a tak když jsem zahlídla možnost získat fotoknihu za pouhé napsání recenze, neváhala jsem ani chvilku. Třeba i vy hledáte inspiraci nebo váháte, kterého výrobce zvolit...



Nedávno jsem na facebooku narazila na stránce jedné fotografky, kterou sleduji, na akci firmy Saal Digital CZ, při které fotografům poskytnou kupón na fotoknihu v hodnotě 1200 Kč za recenzi zveřejněnou na některé ze sociálních sítí. Pár těchto recenzí jsem si přečetla a byla jsem naprosto nadšená kvalitou provedení daných knih a tak jsem neváhala a přihlásila se také. Z počátku jsem byla nervózní, jelikož jsem nevěděla, kdy dostanu odpověď a jestli vůbec mi bude tento kupón také poskytnut, ale hned druhý den, když jsem dorazila z práce, na mě v mailu čekala odpověď. A tak jsem ihned zasedla k počítači, začala vybírat fotky, stahovat originální software a v hlavě si utvářet představu, jak bude má kniha vypadat.

Jedna z mých opravdu oblíbených fotek

Jako první si v programu zvolíte formát knihy a celkovou specifikaci, já si vybrala formát a4 na výšku (už jen když jsem si některé své srdcové fotky představila přes obě strany, tak mi srdce poskočilo radostí), obálku lesklou a vnitřní strany matné. Program na vytváření knihy je jednoduchý a celkem intuitivní (zvláště pro člověka, co už někdy dělal v nějakém programu na úpravu fotek a podobně). Fotografie vám skvěle přizpůsobuje tvaru, který zrovna potřebujete, aniž by jakkoli fotku deformoval. Navíc zde máte k formátu každé knihy hned několik přednastavených schémat rozložení fotek po celém formátu, což dle mého ocení každý, kdo si chce nechat vyrobit vzpomínkovou knihu např. s fotkami z dovolené.


Asi nejvíce jsem se zasekla u titulní strany, jelikož jsem nechtěla jen fotku s logem. Nakonec jsem se rozhodla pro rozmístění 9ti fotek, tvořících čtverec, z nichž jedna jediná fotka je barevná, a ne náhodou je barevná zrovna fotka s Mojem - jelikož u pana Moja to vše začalo. Na poslední dvojstranu jsem se rozhodla dát seznam všech (nebo spíše většiny) psů, kteří se v mé knize objevili. Zjistit jména některých z nich byl docela nadlidský výkon, vzhledem k tomu, že jsem neznala ani jména majitelů - což byl především případ fotek psů ze závodů frisbee.

"Síň slávy" čtyřnohých modelů

A teď k samotné knize. Celkové zpracování a tisk je opravdu bez chybičky. Už jsem v ruce pár fotoknih měla a kvalita byla taková, že bych za výrobu dala tak možná 100 korun, víc ne. Co se mi u fotoknih od Saal Digital líbí asi nejvíce, je provedení vazby, kdy u dvoustran není vidět přechod, jde tedy o celkem plynulý přechod mezi stranami a tak když se rozhodnete zvolit fotku přes celý formát, není fotka hyzděna švem. Barvy a tisk jsou na jedničku, papír je velmi kvalitní a pevný. A dodací lhůta? Objednávku jsem odeslala ve středu ve tři hodiny odpoledne a ve čtvrtek v 10 hodin jsem byla informována o dokončení výroby a následném předání mé objednávky přepravní společnosti. O veškerých podrobnostech ohledně stavu objednávky jste navíc informováni, což je skvělý bonus, pokud se na svou knihu těšíte tak, jako já.

Za sebe fotoknihu od Saal Digital CZ vřele doporučuji a přiznám se, že 100% nezůstane jen u ní :)



Na závěr moc děkuji Saal Digital za výrobu mé první fotoknihy (kterou si ještě nějakou dobu budu pravidelně prohlížet :D )


2 komentáře:

O mně

Jmenuji se Jaina, jsem grafička, amatérská fotografka, milovnice psů a především majitelka borderáka jménem Mojo. Mezi mé největší zájmy patří kynologie, etologie psů a chovatelské potřeby a o tom všem také jsou mé články.

Máte-li nějaký dotaz, nápad na článek, či recenzi, nebo nějaké připomínky, napište mi do komentářů, na mail nebo třeba na facebooku.

@pawsitive notes 2015-2020

Osvětové články




Doporučuji