čtvrtek 4. června 2015

RECENZE: Náhubek Baskerville Ultra


Celkem dobře si vzpomínám na období, kdy jsem sháněla pro pana Moja náhubek. Z počátku jsem si říkala, že náhubek nepotřebujeme, ale jak jsem o tom přemýšlela více a více, musela jsem uznat, že náhubek je prostě věc, kterou by člověk měl mít ve výbavě, protože nikdy neví, kdy se mu bude hodit. Hlavní důvody proč jsem já chtěla náhubek pořídit, bylo cestování MHD. Ano, zpočátku jsem MHD obcházela ohlávkou, ale proč zbytečně pokoušet lidi.


To jsem ovšem netušila, jak velký problém bude sehnat náhubek, který Mojovi bude sedět. Šli jsme do chovatelských potřeb a vyzkoušeli jsme několik náhubků, jeden byl moc velký, druhý moc dlouhý, třetí naopak moc krátký a tak mi slečna prodavačka navrhla, že mi zkusí objednat i jiné velikosti a pak uvidíme. Tak jsem souhlasila. Nakonec Mojovi nejlépe seděl náhubek určený pro feny kokršpaněla, ale pořád to nebylo úplně ideální. Při cestování MHD na Mojovi šlo vidět, že je mu to silně nepohodlné a nepříjemné. Když si lehl na zem a opřel se hlavou o zem, tak mu náhubek lezl do očí a to nemluvím o tom, když ho napadlo se o mě otírat čumákem.

Náhubek Baskerville Ultra

Když jsem hledala různé alternativy náhubků, narazila jsem na náhubky Baskerville Ultra, prodávané v modré verzi. Přišly mi docela cirkusácké a nějak blíže jsem se o ně nezajímala. Pak jsem je ale viděla v pár videjích od různých trenérů (např. ve videu Emily Larlham - Muzzle training) a začala jsem pátrat a vypátrala černou verzi a také celkem kladné recenze a tak jsem se rozhodla jej také pořídit.


Baskerville Ultra je vyroben z příjemné odlehčené gumy. Ovšem navzdory lehkosti je náhubek pevný, nikde nic nevyčnívá ani nepřekáží. Psovi poskytuje dostatek prostoru, takže nebude mít problémy s dýcháním s otevřenou tlamou, pitím ani přijímáním pamlsků. V případě, kdy náhubek nesedí, je možné jej upravit na míru při ponoření do horké vody. Popruhy, které má pes kolem brady jsou podšité měkkým neoprenem, což je pro psa pohodlnější.



Náhubek je také vybaven dvěma bezpečnostními prvky. Jedním je očko na provlečení obojku, do kterého bohužel neprovléknete širší obojek. A druhým je pásek, kterým zajistíte náhubek z vrchní strany, aby si jej pes nemohl sundat, ten je ovšem sundavací, takže je jen na vás, zda jej využijete nebo ne.

Největší výhody náhubku:

  • Lehký a příjemný materiál
  • Vypolstrované popruhy
  • Možná upravitelnost
  • Pes může snadno přijímat pamlsky


Tento náhubek je dostupný ve dvou barvách - černé a světle modré, a v 6ti možných velikostech pro psy od velikosti jack rusell teriéra až po neměcké dogy.



Za sebe musím říct, že jsem opravdu ráda, že jsem koupila tento náhubek a vyměnila ho za klasický kovový. Mnohem líp Mojovi sedí, je pro něj pohodlnější a mnohem snáze mu můžu dávat pamlsky. Pokud hledáte ergonomický náhubek, který bude pohodlný a díky kterému nebudete mít omlácené nohy, pak rozhodně zkuste Baskerville Ultra. Tento konkrétní náhubek v černé barvě a velikosti 3 jsem pořídila za 229,- Kč, což si myslím, že je více než dobrá cena.


Panu Mojovi náhubek jednoznačně sluší

2 komentáře:

O mně

Jmenuji se Jaina, jsem grafička, amatérská fotografka, milovnice psů a především majitelka borderáka jménem Mojo. Mezi mé největší zájmy patří kynologie, etologie psů a chovatelské potřeby a o tom všem také jsou mé články.

Máte-li nějaký dotaz, nápad na článek, či recenzi, nebo nějaké připomínky, napište mi do komentářů, na mail nebo třeba na facebooku.

@pawsitive notes 2015-2020

Osvětové články




Doporučuji