úterý 17. listopadu 2015

TIPY: Móda pro pejskaře - GODDOG

11/17/2015

Jelikož se Vánoce kvapem blíží, připravila jsem si pro vás sérii článků s tipy, co nakoupit svým blízkým, kteří jsou blázni do psů, nebo o co si napsat Ježíškovi. 

Jako první jsem si zvolila značku Goddog, jelikož je to firma, kterou dobře znám a sama se podílím na tvorbě některých motivů. Goddog je specifický variabilitou všemožného zboží a především pak barevností veškerého oblečení. Můžete si zde objednat různé druhy triček, mikin, bund, ale také hrnečky, tašky, peněženky, placky a třeba i žabky. Motivy jsou průběžně doplňovány a kdyby jste náhodou měli zájem o to, mít na tričku svého psa, není problém se domluvit na zakázkové výrobě motivu.

Psí motivy


Zde asi není třeba cokoli dlouze popisovat, jednoduše pro milovníky psů.

Motivy s plemeny


Borderky, australáci, jackové, ohaři, chrti, bullíci...prostě nejběžnější plemena a ta která zas tak běžná nejsou, budou 100% doplněná časem.

Motivy se psími sporty


Opět stále se rozšiřující nabídka. Prozatím zde najdete motivy s agility, dogdancingem, canicrossem, stopami a také mushingem.

Motivy na zakázku


Je libo tašku, peněženku či hrnek s vaší nejoblíbenější fotkou vašeho chlupáče? Nebo speciální motiv, který budete mít jen vy? Není problém.

_______________________________________________________________________________________________________

Zaujaly vás některé motivy? Pak rozhodně zavítejte na eshop www.goddog.cz nebo na facebookovou stránku Goddog




čtvrtek 12. listopadu 2015

VIDEO: ❤ My sable sunshine

11/12/2015

Sestřih různých videjí ke příležitosti 3. narozenin pana Moja. Doufejme, že i nadále bude zdravý jako řípa a že se dostaví i nějaký ten rozum a klid :) ...a když ne, tak si to vybojujeme.


Vše nejlepší pane Mou a vše nejlepší sestrám Grace, Kessi a Gessi...a také vše nej G Forcovi za duhový most.


sobota 7. listopadu 2015

Z NAŠEHO DENÍČKU #4: Můj pejskařsky nabitý týden

11/07/2015

Tentokrát poněkud neobvyklý článek z rubriky "Z našeho deníčku", ale vzhledem k tomu, že se mi minulý týden nakupilo hned několik akcí, které podle mě rozhodně stojí za zmínku, jsem se rozhodla o tom napsat článek. Zúčastnila jsem se hned dvou seminářů (které rozhodně doporučuji), obvyklého tréninku agility a také jsem byla fotit hned dvě smečky na pražském Petříně. 

Beloved Bumblebee Alien Life Form alias Beeček na Petříně
Ve středu 28. jsem se jako divák zúčastnila první části semináře přivolávačských her s Lenkou Blachovou. Sice se mi nepoštěstilo cvičit s panem Mojem, ale i tak tento seminář rozhodně stál za to. S Lenkou Blachovou jsem se již setkala minulý rok na víkendovém semináři pro reaktivní psy, kde jsme s Mojem absolvovali naprosto skvělé komunikační lekce. Lenka podle mě patří k jedněm z největších odborníku v Čechách a na Slovensku, takže když jsem zjistila, že bude mít v Praze sérii jednodenních seminářů přivolávačských her, ani chvilku jsem neváhala.
Ačkoli se celý den probíraly hry, které už více či méně znám, tak i přesto jsem se dozvěděla spoustu doplňujících informací ke každé z nich. Přivolávačské hry jsou podle mě skvělý způsob, jak zabavit sebe, svého psa a zároveň zlepšit vzájemný vztah a jako bonus i přivolání. Pokud máte možnost někde v okolí se podobného semináře zúčastnit, pak určitě neváhejte. Mé očekávání tento seminář splnil, ba dokonce i v mnohém předčil a moc se těším na další dvě části.

V pátek jsme měli náš obvyklý večerní trénink agility. Jsem nesmírně ráda, že nám naše trenérka vychází natolik vstříc a dělá pro nás extra tréninky jen s fenkama, s Oušíkem, který je jediným psem, se kterým Mou vychází dobře, případně se svými psíky, kteří jsou ale mimo parkur v kleci, takže už téměř rok máme tréninky bez stresu, nervování, agresivních výpadů a podobných nepříjemností. V poslední době jsem postřehla jednu celkem znatelnou změnu - Mojo už během tréninků neodbíhá, aby se vyvenčil, což dříve bylo běžné při každém tréninku. A pozitivní změny nenastaly pouze v otázce koncentrace a spolupráce, ale také už jsou viditelné pokroky v jeho skákání. Momentálně se pohybujeme na výšce skoček někde mezi S a M, což je podle mě super postup, na to, že na začátku, co jsme začali chodit k Denče Sommerové se Mou zastavil x metrů před skočkou na nejnižší možné výšce a bál se skočit. Opravdu věřím, že tento boj bude jednoho dne úspěšně dobojován :)

Error Katemy z Petřína
V sobotu jsem pak zavítala na seminář s názvem "Příprava na výkon" v podání Veroniky  Gesierichové. Na tento seminář jsem se přihlásila spíše ze zvědavosti, než že bych od něj něco očekávala a musím říct, že jsem byla opravdu mile překvapena až nadšena. Celý den se probíralo, nejen jak psa připravit na výkon a jak jej nejlépe "ošetřit" po výkonu, ale také např. nejrizikovější pohyby v jednotlivých sportech, které způsobují přetěžování či blokace té které části těla nebo i vhodnost některých postrojů. Zvláště pak otázku postrojů jsem uvítala, jelikož jsem zjistila, že postroj, který používám, není úplně vhodný a může Mojovi způsobit i různé blokace, což mu moc nepřidá i na psychice, takže jsem nelenila a objednala nový a lepší.
Myslím, že podobný seminář by měl absolvovat snad každý majitel psa, především pak lidé, kteří se svým psem sportují, i kdyby jen rekreačně. Přijde mi, že otázka přípravy psa na výkon, nebo i celkové fungování psího pohybového aparátu, je často opomíjena. Až se mi příště naskytne nějaká možnost zúčastnit se podobného semináře, nebo semináře o dogfitness, tak nebudu váhat. Rozhodně doporučuji všem, především pak semináře v podání Verči, jelikož byla opravdu skvělá přednášející, vše skvěle vysvětlila a všem se snažila na všechno odpovědět.

A nakonec neděle, která byla ve znamení focení pejsánků. Už delší dobu jsem chtěla fotit na pražském Petříně a nakonec vyšlo focení s Denčou Sommerovou (s níž jsem v minulosti udělala rozhovor, který najdete >> ZDE <<) a s Bárou Petržilkovou (která pro nás napsala článek o dogdancingových zkouškách, který najdete >> ZDE <<). Holky sebou vzaly své smečky, takže psí osazenstvo bylo ve složení 2 borderáčci, kooikerhondje, parson a pudlík. Bohužel jsme se sešly celkem pozdě a tak na focení bylo vcelku málo času.
Na Petřín ještě určitě několikrát s foťákem zavítám, jelikož je to skvělé místo, jen nebýt těch davů lidí, kteří vám rádi courají v záběru nebo si chtějí dát selfie s vašimi modely :D

Forest Happy Florén alias Žeryk

Výsledné fotky můžete nalézt ZDE spolu s dalšími mými podzimními fotkami (postupně budou přibývat)


O mně

Jmenuji se Jaina, jsem grafička, amatérská fotografka, milovnice psů a především majitelka borderáka jménem Mojo. Mezi mé největší zájmy patří kynologie, etologie psů a chovatelské potřeby a o tom všem také jsou mé články.

Máte-li nějaký dotaz, nápad na článek, či recenzi, nebo nějaké připomínky, napište mi do komentářů, na mail nebo třeba na facebooku.

@pawsitive notes 2015-2020

Osvětové články




Doporučuji