pátek 12. února 2016

RECENZE: Sada od Mutt & Go

2/12/2016

Eshopů s obojky a vodítky pro psy na zakázku sleduji celkem velké množství. Jedním z nich je i Mutt & Go, od kterého jsem již několik měsíců plánovala pořízení hned několika věcí. A tak když se naskytla možnost, tak jsem neváhala.

Mutt & Go

V nabídce Mutt & Go naleznete opravdu všemožné produkty - různé druhy obojků, vodítek, postrojů, dále také tašky na venčení, pamlskovníky, sedáky, obaly na očkovací průkazy nebo i pelíšky. A to ve všemožných barevných kombinacích, s potiskem, bez potisku, se stuhami, zkrátka jak vás to napadne.


Moje objednávka

Původně jsem v první objednávce chtěla pořídit jen postroj, jelikož jsem se po absolvování semináře "Příprava na výkon" dozvěděla, že norský postroj, který jsme měli doteď, není vhodný na jakýkoli druh tahu, takže ani pro psa, který prostě tahá na vodítku. Chvíli jsem váhala, který postroj vůbec pořídit, pak ale padla volba na typ Tour. Pak mi ale můj vnitřní hlásek našeptával: "Když už, tak už...navíc, však budou Vánoce." A tak jsem se rozhodla objednat k postroji i obojek a vodítko.


Barevnou kombinaci obojku jsem měla vybranou už dlouhé měsíce dopředu, jelikož všeobecně mám tuto kombinaci ráda - a to kombinaci fialové se zelenou. Ovšem to bych samozřejmě nebyla já, kdybych měla to, co mají ostatní a tak jsem začala vymýšlet, jak bude naše sadička vypadat. Upřímně, když jsem pak dávala dohromady konečný popis všech tří věcí, připadala jsem si, jako bych sepisovala návod na sestavení jaderného reaktoru. O to víc jsem se bála, že něco nevyjde podle mých představ, jelikož jsem z minulosti měla špatnou zkušenost s výrobou obojku na zakázku, ovšem od jiného výrobce. Zkrátka a dobře, opravdu uznávám, že mé požadavky byly více než náročné, zvláště pak u postroje. A tak, když balíček se sadou došel, byla jsem rozpolcena, na jednu stranu jsem se nesmírně těšila, na druhou stranu jsem se bála, že něco nebude tak, jak jsem chtěla. Ovšem paní Ester vše splnila naprosto do puntíku přesně.


Co musím vypíchnout je komunikace a především rychlost. Po schválení mé objednávky jsem už za 3 dny dostala fotografii s hotovou sadou, která byla ihned odeslána. Musím se přiznat, že mě taková rychlost opravdu překvapila, vzhledem k tomu, co jsem si navymýšlela a ke všemu jsem měla 100+1 připomínku či otázku. Stejně tak nemůžu opomenout trpělivost a ochotu paní Ester v naší vzájemné komunikaci, jelikož se v tomto případě opravdu považuji za puntičkářského a náročného zákazníka.




Firmu Mutt & Go naprosto doporučuji všem. S mou objednávkou jsem naprosto spokojena a do budoucna bych chtěla pořídit ještě sedák a vodítko s amortizérem. Za velmi dobré ceny dostanete opravdu kvalitní produkty, které jsou vyrobené z kvalitních materiálů a to vše podle vašich představ.



Uznejte, že mu to prostě sluší :)



pondělí 1. února 2016

10+1 důvod, proč nepouštět na volno psa bez přivolání

2/01/2016

Neodvolatelní psi, kteří si pobíhají na volno a dělají si, co chtějí, asi majitelům bezproblémových psů moc vrásek nedělají, ovšem majitelům hárajících fen, psů v rekonvalescenci, či psů se špatnými zkušenostmi už můžou pořádně zavařit a ztížit veškeré snažení. Zde je 11 důvodů, proč není dobré pouštět na volno psa, který nemá spolehlivé přivolání. Toto téma také můžete nalézt rozepsané ve článku "Svoboda jednoho...".


1. Bezpečí především - pokud je od vás váš pes vzdálený x metrů, ne-li x desítek metrů, nemůžete tušit, co se kolem něj děje. Může se někde zranit, zapadnout do nezabezpečené šachty apod.

2. Ostatní psi - jak jsem již psala ve výše zmíněném článku, je několik skupin psů, kterým může váš na volno pobíhající pes dělat velké problémy. Jsou zde psi se špatnou minulostí - psi, kteří žili v izolaci, nejsou socializovaní, byli týraní apod. Psi, kteří mají se psy špatnou zkušenost - byli v minulosti napadeni a psů se od té doby bojí. Psi se zdravotními problémy či po operaci. Lidé s takovými psy mají už tak dost práce a starostí, i bez vašeho neovladatelného psa, neztěžujte jim to.

3. Lidé se strachem ze psů - myslím, že při venčení psa by páníčkové měli myslet i na ostatní a to nejen na ostatní pejskaře, ale i ostatní lidi. Je sice možné, že venčíte svého psa v lese nebo na poli, nebo kdekoli, kde není ani živáčka, ovšem nikdy nemůžete vědět, že nepotkáte člověka, který má strach ze psů.

4. Ohleduplnost a slušnost Aneb Základy slušného chování - kolem nás žijí i jiní lidé, kteří si žijí své životy. Každý z nás by si měl uvědomit, že nikdo cizí není zvědavý na naše volně pobíhající psy. Zvláště pak na ty přátelské jedince, kteří jsou zvědaví, po lidech skáčou nebo jim lezou do tašek apod.

5. Ohleduplnost vůči ostatním pejskařům - ne každý pejskař stojí o to, aby se jeho pes musel pozdravit a seznámit s každým chlupáčem v okolí, zvláště pak ve chvílích, kdy se svým psem cvičí či trénují na nějaký sport nebo zkoušky. Nebo si můžou jen hrát, každopádně pokud by stáli o kontakt s někým cizím, pak by se o to sami přihlásili, ostatně od toho umí lidé mluvit.

6. Hárající feny - co se týče volně pobíhajících psů, asi málokterý odolá "vůni" háravky a asi málokoho baví od své feny neustále odhánět psy, kteří fenku v tomto období neustále obtěžují. Co se týče fenek, pustit na volno hárající fenku bez přivolání, to už je holé bláznovství.

7. Zaběhnutí - ruku na srdce, pokud svého psa nedokážete přivolat ze snadné situace, myslíte, že se na něj můžete spolehnout v nějaké složitější? Můžete si být jisti, že se nezalekne např. rány z rachejtle nebo že se nepustí po stopě za nějakou zvěří? Psi sice mají vynikající čich a smysly obecně, ovšem také se mohou velmi snadno zaběhnout a ztratit.

8. Krádež - bohužel žijeme v době, kdy se někteří lidé neštítí ničeho, a z chovatelství se stal výnosný byznys. Česká republika se stala rájem množitelů a obchodníků se psy, kteří na zakázku kradou atraktivní plemena a vyváží je do zahraničí. A k tomu všemu stačí pouze na pár vteřin ztratit psa z dohledu.

9. Napadení jiným psem - tento důvod částečně vychází z důvodu č. 2. Nikdy nemůžete vědět, co jsou ostatní psi zač, jakou mají povahu, jaké mají zkušenosti nebo jakou mají minulost. Mějte na paměti, že existují plemena, kterým stačí jedno kousnutí a druhého psa zabijí. A pokud nepůjde o podobná plemena, proč zbytečně svého psa nechat podstoupit rvačku, ve které může být i vážně zraněn a 100% je to pro něj špatná zkušenost se psy a nepříjemný zážitek?

10. Vběhnutí pod auto - nejen, že zde riskujete zdraví a život vašeho psa, ale taky si koledujete o pěkný malér. Kdo si myslíte, že zaplatí škodu, pokud váš pes na volno způsobí autonehodu?

11. Způsobení škody, či ublížení na zdraví - představte si dva psy v zápalu hry. Myslíte, že takoví psi koukají kolem sebe a dávají pozor, jestli náhodou třeba kolem nejede cyklista nebo neběží malé dítě? Já myslím, že asi ne. Stejně tak si myslím, že to neřeší ani pes, který si zrovna užívá volného pohybu. Stačí málo a váš pes vlétne do cesty cyklistovi, ten spadne z kola a zraní se. Kde myslíte, že je vina? Ano, přesně na vaší straně. Vy máte za svého psa zodpovědnost a to, že nemá s nikým problém, nikoho nezajímá, pokud způsobí jakoukoli škodu, když je na volno, vy platíte veškeré náklady. A to se zde nebavíme o lidech, kteří jsou cholerici a pro ránu nejdou zrovna daleko.

_______________________________________________________________________________________________________

Přivoláním zde míním okamžitou reakci psa na zavolání (a to reakci takovou, že přijde k majiteli, ne že okamžitě uteče kamkoli jinam) v jakémkoli prostředí, nejen na cvičáku. Pokud vašeho psa nezvládnete odvolat od čmuchání, od psích kámošů, od lidí a podobně, pak nemá přivolání. Je třeba zde být opravdu upřímný sám k sobě a reálně zvážit své schopnosti a svou hodnotu u psa. Psů v naší zemi žije opravdu obrovské množství a v některých městech jsou už teď zavedeny velmi přísné podmínky pro pohyb psů venku, je jen otázkou času, kdy i ostatní obce a města své podmínky zpřísní právě kvůli lidem, jejichž psi si dělají, co chtějí.

O mně

Jmenuji se Jaina, jsem grafička, amatérská fotografka, milovnice psů a především majitelka borderáka jménem Mojo. Mezi mé největší zájmy patří kynologie, etologie psů a chovatelské potřeby a o tom všem také jsou mé články.

Máte-li nějaký dotaz, nápad na článek, či recenzi, nebo nějaké připomínky, napište mi do komentářů, na mail nebo třeba na facebooku.

@pawsitive notes 2015-2020

Osvětové články




Doporučuji